Sevärdheter

Malé är Maldivernas huvudstad och har omkring 100 000 av landets 300 000 invånare. Hit kommer det många turister. Dels för att upptäcka den vackra staden men också för att kunna ta sig vidare till de andra öarna. Om du ändå befinner dig i Malé så finns där tre olika sevärdheter med inte alls långt mellanrum som definitivt är värde ett besök. Du behöver inte stanna länge om du enbart är på genomresa men det är absolut till att rekommendera att du besöker dessa tre när du ändå befinner dig där.

Malé är inte speciellt stort och du kan enkelt gå till fots mellan de tre sevärdheter som här nedan kommer att presenteras. Besök dem lite snabbt eller stanna längre och njut av det som dem har att erbjuda.

Sultan Park Malé

Mitt i Malé ligger den lilla vackra parken Sultan Park. Här kan vandra runt i lugn och ro oh titta på de olika växterna som är typiska för just klimatet och landet Maldiverna. I Sultan Park ligger också Nationalmuseet som är en av de sevärdheter du kommer kunna läsa mer om nedan.sevärdhet på Maldiverna

Sultan Park ligger precis söder om Islamic Centre som är den tredje sevärdheten du kommer kunna läsa om här och detta var faktiskt tidigare en liten del av det kungliga palatset.

Parken är inte stor men den är vacker och är definitivt värd ett besök om du har vägarna förbi. Den ligger mitt inne i staden och är väldigt svår att missa. Gå dit, sätt dig ner och bara känn lugnet.

Under 2007 så blev Maldiverna tyvärr utsatta för bomber och tyvärr så skadades då också 12 människor. Sultan Park för med sig minnet av detta och kommer för många alltid vara en plats dit du kan gå för att tänka på det hemska som inte borde få hända men som inträffade just det året.

Trotts det att parken är liten har den en stor betydelse för staden. Den förbländar dig med din charm och när du väl upptäckt parken, så kommer du förmodligen aldrig vilja sätta dig på planet hem igen.

Nationalmuseet

Malés nationalmuseum ligger i Sultanpark och i detta inte allt för stora museum kan du hitta de föremål som varit med och skapat Maldivernas historia. Detta är inte ett nationalmuseum som liknar många andra utan är väldigt speciellt och eget i sig själv. Här finns flera föremål som är spännande att titta på och det som de allra flesta turister brukar tycka är mest intressant är de gamla korallstatyerna som museet bevarat. De är vackra att titta på men känns samtidigt aningen mystiska då det inte är allt för vanliga statyer.

Islamic Centre

Islamic Centre eller som det också är kallat Masjid-al-Sultan Muhammad Thaurufaanu, är Maldivernas mest kända landmärke. Här finns, kontor, möteslokal, bibliotek och en moské som 5000 personer kan besöka samtidigt.

Islamic Centre är väldigt vackert och går i färgerna vitt och guld. Det är väldigt stilrent men också väldigt vackert på ett lyxigt och speciellt vis. Trappan utanför är ståtlig och reser sig nästan likt en pyramid mot entrén. På dagen är byggnaden ljus och vacker och på kvällen är den dovt upplyst och kan ibland nästan se röd ut.

Maldiverna är inte extremt stort och dess sevärdheter är inte heller dem största men de är otroligt vackra och minnesvärda. De är en del av en vacker stad och dem har varit med och byggt staden och har bringat liv i staden i väldigt många år. Det är det som gör dem så enastående vackra och det är även det som gör dem så speciella och unika.

Utöver att titta på dessa nämnda sevärdheter så strosa gärna runt i staden. Avvara gärna en dag på semestern åt att enbart vandra runt och njut av de olika miljöerna på ön. Ännu bättre blir det om du har kameran med dig. Kameran är näst intill ett måste, allra helst om du går ut vid solnedgången. Då speglas nämligen solens sken över hela staden och de små husen som från början är vita får en orange ton från solen som är extremt svår att glömma. Njut så mycket du bara kan och tar du en bild så kommer du garanterat att tänka på sommaren varje liten stund du ser denna bild framför dig.