Stränder

Paradiset på jorden

hotell MaldivernaOm det är något som Maldiverna är särskilt känt för så är det de oslagbart vackra stränderna. Om någon vill uttrycka sin uppskattning för en strand någon annanstans i världen och mena att den är som i paradiset, så är det vanligt att denne säga att stranden är som på Maldiverna. Maldiverna har blivit en synonym för paradiset och det är svårt att hitta stränder här som inte är nära nog fullkomliga. Det kristallklara, ljust turkosa vattnet kantas av långa, finkorniga, kritvita stränder. Ofta är vattnet långgrunt och chansen att få syn på fiskar och andra havsdjur är stor.

Det finns nära 1200 öar i Maldiverna, varav ca 200 är bebodda. Många småöar är utpräglade semestertillhåll, medan andra är helt orörda. Att välja ut bara några stränder är svårt, för de flesta är verkligen fantastiska!

Miljövänliga Kanuhura

Kanuhura är namnet på en ljuvlig, oförstörd ö, där allt man gör går genom ett miljövänligt tankesätt. Här finns sköna laguner som passar utmärkt för leksugna barn och en hel del exklusiva barnklubbar, så den som reser hit med familjen drar en vinstlott. Vrak och delfiner finns i området vilket gör Kanuhura till en utmärkt destination för snorkel- och dyksugna resenärer. De som hellre sysslar med total avslappning under sin semester kan ägna sig helhjärtat åt att ligga under ett parasoll på stranden, vid poolen på resorten där man bor, eller i något flott spa.

Karismatiska Soneva Fushi

Soneva Fushi, som ligger på ön Kunfunadhoo, har alla de klassiska skönhetsattributen man önskar av en Maldivisk strand, men utöver det bjuder denna ljuvliga plats också på både karaktär och karisma. Här finns all lyx man kan önska sig i form av SPA:er, och personlig service, samt oslagbar natur. Stranden är lång, vit och alldeles perfekt.

Filitheyo – barnfamiljernas dröm

Filitheyo är valet för den som inte behöver ett fullspäckat lyxprogram men som ändå vill njuta av världens vackraste öar. Här finns naturliga, mjuka stränder, prunkande grönska och finfina möjligheter till dykning och snorkling. Perfekt resmål för barnfamiljer.

Angsana Beach – den ultimata platsen för avslappning

Angsana Ihuru/Angsana beach rekommenderas dem som vill ha en lugnt och skön semester utan för mycket stoj och stim. Lyxnivån är hög och resorten ger ett mycket nytt och fräscht intryck. Även här finns stort fokus på undervattenssporter som dykning och snorkling med en högt ansedd dykskola i området. Den breda, vita, silkeslena stranden är utmärkt för resenärer som söker den där perfekta vykortsupplevelsen.